UBB Tech Transfer participă la Entrepreneurship Nights, Cluj Napoca

În perioada 16-17.06.2022, Societatea Antreprenorială Studențească UBB a organizat la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca evenimentul Entrepreneurship Nights.

Acțiunea și-a propus să aducă în fața studenților antreprenori de succes, care să îi  inspire pe cei pasionați de antreprenoriat, adresându-se atât celor care au doar ideea inovatoare cât și celor care au deja o afacere.

La succesul evenimentului a contribuit  și UBB TechTransfer prin participarea d-nei dr. Kinga Hening. În cadrul primului panel Mindset de antreprenor vs. angajat, Kinga a împărtășit din experiența sa acumulată la UBB TechTransfer (experiența de management privind componenta inovativ-antreprenorială, cu valorificarea rezultatelor cercetării cu aplicabilitate în mediul socio-economic), precum și cea din cadrul primului spin-off al UBB, RadonControl, arătând cum poate un cercetător să îmbine latura științifică cu business plan-ul și tehnicile de marketing.

UBB TechTransfer sprijină și promovează inovarea și antreprenoriatul în mediul universitar prin organizarea unor evenimente specifice precum: cursuri de antreprenoriat și inovare, internshipuri destinate studenților cu spirit antreprenorial etc., gestionează activele de proprietate intelectuală ale UBB și transferul de cunoaştere către societate (tehnologii și servicii inovative).

 

Evenimentul s-a desfășurat pe parcursul a două zile, iar temele abordate au fost:

  • Mindset de antreprenor vs. angajat
  • Programe pentru tineri antreprenori
  • Surse de finanțare
  • Procesul de Inovare – idee, probleme, clienți
  • Go to market Strategy
  • Validarea ideii