European Summer University in Digital Humanities ”Culture & Technology” 2023

Transylvania Digital Humanities Centre, din cadrul UBB, organizează ediția 2023 a European Summer University in Digital Humanities “Culture & Technology”(ESU-DH 2023).

Școala de vară ESU-DH 2023 reunește, într-o perspectivă multiculturală, tineri cercetători și doctoranzi din țări europene, oferindu-le două săptămâni de workshop-uri, sesiuni de comunicări, conferințe, prezentare de proiecte, sesiuni de postere dar și excursii de documentare, mese comune, spații de networking și socializare etc.

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a 11 zile și reunește traineri și participanți de pe trei continente, oferind workshop-uri, prelegeri publice, prezentări de proiecte și mese rotunde în domeniul larg al științelor umaniste digitale.

Deschiderea oficială a celei de a XIII-a ediții a Școlii de Vară ESU-DH va avea loc marti, 25 iulie 2023, începând cu ora 9:15, în sala Jean Monnet (Facultatea de Studii Europene, str. Emmanuel de Martonne 1). Prelegerea de deschidere a școlii de vară va fi susținută de dna prof. dr. Elisabeth Burr de la Universitatea din Leipzig, începând cu ora 11:15. Dna Elisabeth Burr este creatoarea acestei școli de vară și președintele European Association for Digital Humanities (EADH), o personalitate remarcabilă în domeniul lingvisticii și științelor umaniste digitale.

 

Vă așteptăm cu drag!